Cybercrime Advocaat
Cybercrime Advocaat
Je wordt verdacht van een feit op het gebied van cybercrime (computercriminaliteit). Wat staat je nu te wachten? En welke rechten heb je als verdachte? En wat kunnen wij voor jou betekenen?
Welke straffen kun je verwachten
Het is altijd lastig te zeggen met welke straf je rekening moet houden. Dit ligt eraan van welk feit je wordt verdacht. Er staan maximum straffen in de wet, maar er bestaan ook richtlijnen voor straffen. Ook hangt de zwaarte van de straf af of je al eensĀ eerder bent veroordeeld voor een gelijk soort strafbaar feit. Voor sommige kleinere feiten worden taakstraffen opgelegd, maar voor de serieuzere feiten kan zelfs een (lange) gevangenisstraf aan de orde zijn.
Hoe we jouw straf kunnen beperken
Raymond Frijns is binnen Spark Advocaten de gespecialiseerde Cybercrime Advocaat met veel ervaring in Cybercrime gerelateerde zaken. Hij heeft grondige kennis van deze specifieke materie.
Cybercrime gerelateerde strafzaken zijn altijd erg ingewikkeld en niet elke advocaat heeft hier genoeg kennis van. Juist vanwege recente- en complexe ontwikkelingen binnen deze specifieke vorm van criminaliteit - waaronder nieuwe wetten, opsporingsbevoegdheden en strafbaarstellingen - is het inschakelen van een deskundig advocaat van zeer groot belang.
Raymond Frijns kan jou bijstaan om onder andere de informatieachterstand - tegenstrijdige informatie of het gehele verhaal - ten opzichte van het Openbaar Ministerie te verminderen. Hij kan verder nagaan of het Openbaar Ministerie bij de opsporing binnen de gestelde wettelijke grenzen blijft en of een gedraging wel valt binnen een bestaande strafbaarstelling. Hij zal beoordelen of informatie op rechtmatige wijze is verkregen en of deze informatie ook als bewijs kan en magĀ dienen.
Met de nieuwe Wet Computercriminaliteit III is bijvoorbeeld een nieuwe opsporingsbevoegdheid in het leven geroepen. De politie heeft een hackbevoegdheid gekregen, waardoor de politie op afstand geautomatiseerde werken, waaronder smartphones en computers, kan binnendringen voor de opsporing van ernstige delicten. Deze nieuwe opsporingsbevoegdheid is echter wel aan zeer strikte voorwaarden gebonden en is dit dus niet in alle gevallen toelaatbaar. Raymond Frijns kan beoordelen of het handelen van de politie wel volgens de regels heeft plaatsgevonden.
Jouw Cybercrime Advocaat
Ben je verdachte van een vorm van Cybercrime? Neem dan contact op met Cybercrime Advocaat: Raymond Frijns om samen jouw situatie helder in kaart te brengen en door hem te laten onderzoeken waar de kansen liggen om een voor jou zo gunstig mogelijk eindresultaat te behalen.