Iedereen op kantoor heeft zijn eigen kwaliteiten. Daarmee kunnen we goed werk leveren voor verschillende groepen klanten. Ikzelf kan in de rechtszaal echt een felle zijn! Met name als ik vind dat iets niet klopt, ga ik tot het uiterste. Het zit in mijn aard, ik heb een sterk gevoel voor rechtvaardigheid. Dat was op school al zo: ik ging discussies niet uit de weg en kwam ook wel op voor anderen.

Door het vuur gaan

Als strafrechtadvocaat draag je de verantwoordelijkheid voor winst en verlies zelf en dat vind ik prettig. Daarnaast ligt de underdogpositie me wel: je staat als advocaat tegenover het machtige Openbaar Ministerie dat de zaak met veel menskracht en middelen kan optuigen. Het bevalt me wel om vanuit die positie voor mijn cliënten door het vuur te gaan. Om een strategie uit te stippelen, de regie in handen te nemen en alles te geven.

"Het bevalt me wel om vanuit die positie voor mijn cliënten door het vuur te gaan."

Transparant

Mijn cliënten hebben vaak grote problemen. Ik help ze met het aanpakken ervan. Ik werk zeer discreet, ben transparant over wat ik doe en geef altijd een zo eerlijk mogelijk advies. Daarnaast is snelheid voor mij echt een ding. Als er iets speelt, bel ik cliënten direct, daar kunnen ze op rekenen. Van mijn cliënten verwacht ik dat ze me zo goed mogelijk informeren, zodat ik mijn beste werk kan leveren.

Het verschil maken

Als ik een zaak heb waar veel in zit, waarin ik een hele strategie heb uitgedokterd en waarbij alle stukjes op zijn plaats vallen, dan kan ik me echt verheugen op een zitting. Dat heb ik ook in zaken waarin ik iets heb gevonden waarbij ik me afvraag of de Officier van justitie dat ook heeft gezien. De meeste adrenaline haal ik uit zaken die door mijn inzet kantelen. Als ik het verschil kan maken voor mijn cliënt, geeft mij dat veel voldoening.

Probleemoplosser

Ik hoop dat cliënten ons kantoor zien als probleemoplosser: als je een probleem hebt, lossen zij het op. We zijn gespecialiseerd, leveren goede kwaliteit en zijn heel gedreven, waardoor we voor het beste resultaat kunnen gaan. Ik durf dat ook echt uit te spreken. Waarbij verwachtingenmanagement een wezenlijk onderdeel van die kwaliteit is.

 

Rechtsgebieden

Ik ben advocaat sinds 2006. Ik ben als advocaat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van strafzaken.

De Orde van Advocaten verplicht iedere advocaat ieder jaar tien opleidingspunten te halen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Mijn rechtsgebieden zijn strafrecht, jeugdstrafrecht, financieel economisch strafrecht

Ik heb de specialisatieopleiding van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA) afgerond. Ik ben lid van NVSA.

Zaken van Raymond Frijns