Ik heb gestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en volgde in mijn master twee vakken aan de Universiteit Maastricht, namelijk bewijs in strafzaken en criminalistiek & forensisch DNA. Die keuze typeert mij als persoon: ik ben leergierig, op zoek naar uitdaging en breed georiënteerd, zodat ik zoveel mogelijk kan leren. 

Ik vind het belangrijk dat cliënten kunnen vertrouwen op de gemaakte afspraken en met vragen bij mij terecht kunnen. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor ik erg betrokken en punctueel ben. Ik zorg ervoor dat ik goed bereikbaar ben.

Al van jongs af aan speel ik fanatiek voetbal. Het strijden als team, het teamgevoel en de wil om te winnen komt bij mij terug in de rechtszaal. Als team moet je op elkaar kunnen bouwen en elkaar kunnen vertrouwen, om zo het beste resultaat te behalen.

Ik vind het leuk om een dossier te beschouwen als een juridische puzzel. Dat technische, juridische puzzelwerk vind ik dan ook het leukst. Het doornemen van rechtspraak en literatuur om mijn verhaal te versterken geeft mij veel voldoening. Daarnaast heb ik bij het bestuderen van een dossier oog voor punten waar het Openbaar Ministerie steken heeft laten vallen, om zo het best mogelijke resultaat te behalen voor mijn cliënten.

Zaken van Maaike Burgers